PRIMA VACANȚĂ ÎN GRECIA – PARALIA KATERINI

Poate o să spuneți că trăiesc din amintiri,dar știu că amintirile frumoase ne ajută să trecem peste perioadele grele.

GRECIA – ȚARA MEA DE SUFLET

Țara în care mi-aș petrece cel puțin o vacanță pe an.Și…dacă stau bine și mă gândesc,în ultimii 8 ani ,am fost în fiecare an.

Da,prima noastră vacanță în Grecia a fost acum 8 ani,în PARALIA KATERINI.

Pe vremea aceea nu aveam destul curaj sau destulă experiență, pentru a putea călători pe cont propriu 100%.De aceea am ales să apelăm la o agenție de turism. Astfel am avut transport cu autocarul din Bacău cu plecare la ora 16 și sosire în Paralia Katerini la ora 11 a doua zi. Deci un drum lung și obositor. Cazarea a fost modestă, într-un hotel(pensiune), într-o cameră mică, la ultimul etaj. Dar toate acestea nu au contat. Eram în Grecia !

Odată ajunși acolo ,am început să explorăm stațiunea. O stațiune plină de turiști(majoritatea est-europeni), animată pe tot parcursul zilei, cu multe taverne, cafenele, magazinașe de tot felul.

Plaja cu nisip fin, cu intrare lină în apă, curată, lipsită totuși de înghesuiala caracteristică plajelor din România.

Bineînțeles că agenția de turism cu care am plecat din România ,ne-a prezentat programele opționale de care ne puteam bucura pe durata vacanței:

– excursie la Atena

-excursie la Salonic

– excursie la Meteora

– excursie pe insula Skiatos

– seară grecească

In excursia la Atena se pleca la ora 5, prea dimineață pentru soțul meu…deci am exclus-o.

La Meteora nu am fost(deci am un motiv bun pentru a reveni în acele locuri…😉)

Am ales să mergem pe insula Skiatos. După un drum cu autocarul din Paralia Katerini până în portul Volos, ne-am îmbarcat pe o corabie cochetă, care urma să ne ducă pe insulă.

Tot drumul, marea a fost foarte agitată ( cu o zi înainte fusese furtună ), deci am avut parte de o călătorie stresantă chiar dacă organizatorii încercau să ne liniștească cu muzică grecească și cu Metaxa.

Tot efortul a meritat. Insula Skiatos este o insulă mirifică. Plecând din port am început să urcăm pe străduțe înguste, pietruite, marginite de o parte și de alta de clădiri albe cu obloane albastre, unde turiști veniți din toate colțurile lumii se amestecau printre localnicii primitori și zâmbitori

Am ajuns la biserica Sfântului Nicolae și la Turnul cu ceas care străjuiesc insula.

Intorși înapoi în port, ne-am luat răgaz de o cafea la una dintre numeroasele terase, de unde am putut admira un dute-vino de ferryboat-uri, și tot felul de ambarcațiuni.

Plaja pe care am stat tolăniți la soare preț de câteva ore, este superbă cu nisip fin și auriu. Dacă ar fi să fac un top personal, aș clasifica-o printre primele 5.

După o zi minunată petrecută pe insula Skiatos, ne-am întors în Paralia Katerini, de data asta având parte de o mare liniștită și un drum relaxant.

Referitor la celelalte două programe opționale prezentate de agenție: excursia la Salonic și seara grecească, am hotărât să le facem pe cont propriu.

Așadar, ca să putem ajunge la Salonic, a trebuit să luăm un autobuz din Paralia Katerini în orașul Katerini. In oraș, trebuia să ajungem la autogară pentru a lua alt autobuz către Salonic. După ce am rătăcit un timp pe străduțele întortocheate ale orașului, am avut noroc de un localnic care ne-a dus cu mașina lui la autogară(gratis).

Ajunși în Salonic , am fost cuceriți pe loc ,de frumusețea acestui oraș. Pentru a putea vedea cât mai multe într-un timp scurt, ne-am folosit de un autobuz turistic.

Tot aici, în Salonic am avut parte de o experiență culinară pe care,la fel, aș clasifica-o printre primele, într-un top 5. Și să nu vă gândiți la vreun restaurant sofisticat; am mâncat într-o tavernă tradițională din zona pieței. De atunci am învățat că, cel mai bine,se mănâncă în localurile aglomerate unde mănâncă localnicii.

Seara grecească, deasemenea, ne-am organizat-o tot pe cont propriu. Adică nu am plătit la agenție prețul cerut, ci am aflat locul unde se ținea seara grecească, și am participat ca oricare client. Seara grecească este o experiență care trebuie încercată măcar o dată!

In Paralia Katerini am mâncat cea mai bună mousaka.

In Paralia Katerini am mâncat cel mai bun platou cu fructe de mare și pește, pe o terasă tradițională din port.

In Paralia Katerini am mâncat cel mai bun giros.

Fiind prima experiență în Grecia, vacanța în Paralia Katerini, ne-a rămas în suflet ca fiind una dintre cele mai frumoase ale noastre.

2 răspunsuri la „PRIMA VACANȚĂ ÎN GRECIA – PARALIA KATERINI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star