AVENTURA NOASTRĂ ÎN HALKIDIKI

De ce aventură ? Pentru noi, la vremea aceea (2013) , acea vacanță a fost o aventură. Așa am vrut noi să ne-o facem.

Mergeam pentru a doua oară în Grecia. Dorința mea arzătoare era să văd ATENA. Nu concepeam ideea de a merge în Grecia , fără să fi văzut Atena. Dar în același timp îmi doream și o vacanță în care să mă relaxez, să mă bucur de soare, de plajă, de apele cristaline ale acestei țări, pe care le descoperisem cu doar un an înainte.

Așadar, ne-am hotărât să plecăm în HALKIDIKI.

Dat fiind faptul că eram în plin sezon, n-am mai găsit locuri la nici o agenție de turism pentru un sejur orgsnizat. Așa că…ne-am luat doar bilete de transport dus-întors, cu un autocar care pleca din București pentru care am plătit 65€/persoană.Până la București (noi fiind din Bacău) am mers cu alt autocar.Ajunși seara în București, ne-am îmbarcat, alături de ceilalți turiști, și am pornit către GRECIA…un drum obositor…

Majoritatea oamenilor din autocar aveau sejururi în SARTI – o stațiune pe brațul SITHONIA .Doar 4 dintre ei trebuiau să ajungă pe brațul KASSANDRA în stațiunea HANIOTI. Cu puțin timp înainte ca aceștia din urmă să coboare, ne-am hotarât și noi să rămânem în Hanioti. Deci, am coborât.

Și iată-ne în HANIOTI- o stațiune mică dar frumoasă pe brațul KASSANDRA din HALKIDIKI.

Neavând nimic organizat, ne-am apucat de căutat cazare.Am găsit o cameră fromoasă într-o pensiune aproape de mare, pentru care am plătit 25€/noapte

HANIOTI

nu pra mare, nu prea cosmopolită

plaja cu pietricele nu era extraordinară

taverne tradiționale cu mâncare bună

cafenele ,care la primele ore ale dimineții, erau pline de localnici(bătrâni majoritatea) care își savurau liniștiți cafelele

seara, câteva terase aglomerate printre care și barul Sunshine, unde se făcea spectacol cu niște coktail-uri uriașe (pentru 2 sau 4 persoane) servite cu foc de artificii.

Per ansamblu, cele două zile petrecute acolo, au fost suficiente cât să ne relaxăm, să ne odihnim și să putem porni mai departe în aventura noastră.

Ca să ajungem în ATENA aveam să parcurgem traseul HANIOTI-SALONIC
SALONIC- ATENA
În total vreo 600 km.🤪
Din Hanioti am plecat ziua pe la ora 11 și am ajuns în Atena seara târziu.
Ajunși în Atena, pe la ora 21 era deja întuneric. Străduțele pe care pornisem în căutarea unei cazări mi se păreau stranii, pline de oameni de toate națiile, cu fețe dubioase mi se părea mie atunci, stând pe trepte în fața clădirilor, să se răcorească după o zi toridă

Am găsit o cazare surprinzător de bună, la un hotel numit MOKKA 😉situat în zona OMONIA(35€/noapte Dimineață ne-a trezit zgomotul străzii unde se împleteau voci ale oamenilor cu claxoane de mașini și bârâit de motoare ale scuterelor. ERAM ÎN ATENA !

Am ieșit repede din hotel, pregătiți să descoperim frumusețile acestui oraș, un oraș impresionant prin diversitatea lui, un oraș plin de istorie.

Bineînțeles că primul obiectiv a fost Acropole. Așa că am pornit ,pe jos, din Omonia către Acropole. In drumul nostru ne-am oprit în zona pieței ( aveam experiență de la Salonic) și am mâncat la una din terasele pline de localnici. Aici am cunoscut un alt cuplu de români care, la fel ca și noi, erau turiști. Aveam să petrecem în Atena două zile minunate împreună cu acești oameni.

Cred că și ăsta este, de fapt, unul dintre farmecele unei călătorii:să cunoști oameni frumoși.

Am vizitat împreună Acropole cetatea care veghează Atena de mii de ani.

Ne-am plimbat prin PLAKA o zonă de străduțe înguste și întortocheate, înțesată de turiști veniți din toată lumea, plină de taverne, cafenele și boutique-uri de tot felul.

La ora 19 , în piața SYNTAGMA am admirat schimbul de garzi de la Palatul Parlamentului.

A doua zi am folosit un autobuz turistic ca să putem vedea cât mai multe obiective turistice din Atena

Autobuzul ne-a dus până în portul PIREU unde, pentru prima dată în viață am văzut feryboat-uri și nave de croazieră de mărimea unui bloc.

Ultima seară ne-am petrecut-o tot cu prietenii noștri, după care la ora 12 noaptea am luat autobuzul către Salonic. Urma să ne întoarcem în Halkidiki.

După un drum pe timpul nopții de 6 ore, am ajuns în Salonic. Nu ne-am putut abține să nu poposim la una din terasele din Piața ARISTOTEL ,după care, din autogara MAKEDONIA KTEL BUS STATION, am luat un autobuz către SARTI.(18€/persoană)

SARTI de data asta – o stațiune pe brațul SITHONIA din HALKIDIKI. De aici trebuia să plecăm înapoi spre România.

Drumul a fost neașteptat de lung ca timp. Aveam o hartă în mână care ne arăta că Sarti este la o distanță de 150km de Salonic. Dar nu ne-am așteptat ca acel autobuz să treacă prin toate localitățile de pe braț. Mergea în zig-zag: când pe malul mării, când în nu-știu-ce sătuc din vârful dealului. Dar asta a fost o ocazie extraordinară de admira peisajele mirifice.

Ajunși în Sarti am repetat operațiunea „cazarea” . Ne-am reîntâlnit cu oamenii cu care călătorisem din România. Nu le venea să creadă ce traseu am ales să facem.

In Sarti ne-am bucurat de niște plaje superbe cu nisip fin străjuite de munți acoperiți de pini.

Aici am avut la dispoziție două zile timp în care ne-am bucurat de soare, de apele cristaline ale mării EGEE și de tot ce îți poate oferi o vacanță în GRECIA

In concluzie: toată vacanța aceea a fost o AVENTURĂ. Nu cred că aș mai repeta-o, din cauza drumurilor lungi, dar ea este una dintre cele mai frumoase vacanțe de care îmi voi aduce aminte, cu plăcere, toată viața

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star