CÂT COSTĂ O VACANȚĂ PE CONT PROPRIU ÎN TENERIFE ?

Iată câteva ponturi pentru organizarea unei vacanțe pe cont propriu, în TENERIFE.

Indrăznesc să vă dau câteva sfaturi din experiența proprie.

TENERIFE poate suna pompos pentru unii; poate unii gândesc că este o destinație prea scumpă.

Dar nu este deloc așa, vă asigur! Tenerife este o destinație de vacanță extraordinară, pentru toată lumea, aș spune eu. Pentru toate gusturile. Indiferent că mergi singur sau cu familia, cu copiii sau cu prienenii, Tenerife are ce oferi fiecărui tip de turist.

Tenerife, cea mai mare dintre insulele Canare, se bucură de o climă caldă tot timpul anului, deci putem merge și în lunile de iarnă.

Pentru a-ți organiza o vacanță pe cont propriu în Tenerife, trebuie să ții cont de mai multe aspecte.

In primul rând, trebuie să știi că, în Tenerife Sud, clima este mai blândă decât în Tenerife Nord. Și aici alegi în funcție de perioada în care mergi și de ceea ce vrei să faci în vacanță.

Noi am fost în a doua jumătate a lunii noiembrie, în Tenerife Sud, și am avut parte de o vreme superbă pentru plajă.

BILETUL DE AVION

Insula are două aeroporturi- TENERIFE SUD (TFS) și TENERIFE NORD (TFN).

WIZZAIR are curse directe BUCUREȘTI-TENERIFE SUD ( zbor de aprox. 6 ore). Prețul biletelor nu sunt mici, acestea pornind de la 150€/persoană. Dar, urmărite din timp, este posibil să le găsiți și mai ieftine.

O altă variantă de a ajunge în Tenerife, este aceea cu schimbări în alte aeroporturi. Se poate ajunge la un preț mult mai mic, dar trebuie avută mare atenție la orarul zborurilor (două ore, minim, între zboruri, sunt neapărat necesare).

De exemplu RYAN AIR are curse în Tenerife Sud, din Bergamo, Bruxelles, Madrid, Londra.

Noi am avut un zbor în felul următor: BACĂU – BERGAMO cu BLUAIR și BERGAMO – TENERIFE SUD cu RYANAIR pentru dus, iar la întoarcere Tenerife – Bergamo, am dormit o noapte în Bergamo și ne-am întors a doua zi dimineață la Bacău.

Prețul total al biletelor a fost 120€ de persoană dus-întors.

CAZAREA

Sunt multe site-uri pe care îți poți căuta cazare, pe care poți compara prețuri, pe care poți vedea recenzii de la alți turiști. Noi, fiind familiarizați cu BOOKING, am căutat acolo.

Am ales să ne cazăm într-un apartament cu două dormitoare și un living cu bucătărie, în PLAYA DE LAS AMERICAS , pentru care am plătit 550€/ 6 nopți / 4 persoane.

Dacă optați pentru cazare într-un apartament, trebuie să fiți atenți la costurile suplimentare: de ex. garanția 100- 200€ pe care unii proprietari o pretind și pe care ți-o returnează la plecare, sau costuri suplimentare pentru prosoape, lenjerie, electricitate..( se practică și astfel de politici). Sunt unități de cazare care pretind aceste costuri , dar găsiți și unități care nu le au.

TRANSFERUL DE LA AEROPORT

De fiecare dată când ne organizăm o vacanță pe cont propriu, suntem atenți și la distanța de la aeroport la locul de cazare. Este foarte important, pentru că acest transfer poate costa, câteodată, mai mult decât biletul de avion.🙃 Deci, verificăm dacă sunt autobuze, dacă orarul lor se potrivește cu orarul zborului și prețul biletelor.

Din aeroportul Tenerife Sud sunt autobuze care fac legătura cu orașele și circulă până noaptea târziu. Un bilet de autobuz costă 3,20€ până în LOS CRISTIANOS sau 3,70€ până în COSTA ADEJE. Un taxi din aeroport până în PLAYA DE LAS AMERICAS costă 20-25€.

Deci, haideți să calculăm, până aici avion+cazare+transport de la aeroport = 277€/persoană. Cum vi se pare?

MÂNCARE

Da…veți spune…dar cât te mai costă și mâncarea?

In primul rând, datorită faptului că ne-am cazat într-un apartament, am avut posibilitatea să ne gospodărim ca acasă. Cumpărături ne-am făcut de la MERCADONA ( un supermarket cu ptrețuri foarte bune). Aprovizionarea pentru 6 zile cu tot ce am avut nevoie( mâncare, băutură, cosmetice, cafea, fructe), ne-a costat aprox.100€ pentru 4 persoane.

Dar, bineînțeles, că am ieșit și pe la terase. Și aici am să dau câteva prețuri, ca să vă dați seama că Tenerife nu este o destinație scumpă.

Un mic dejun englezesc + 1 cafea ( sau ceai) = 2,75€/persoană

O porție , în timpul prânzului, la o terasă pe malul mării ( pește+garnitură+salată sau carne+garnitură+salată) = 5€.

O bere, la terasă pe malul mării = 1€

O paella pentru 2 persoane+1sticlă de vin, sau 1L de sangria= 25€

ALTE CHELTUIELI

SIAM PARK 35€/adult, 24€/copil LORO PARK 35€/adult, 24€/copil PAPAGAYO CLUB(club de noapte) 15€/persoană intrare+1 băutură inclusă VULCANUL TEIDE 24€ telecabina

Deci, vi se pare TENERIFE o destinație scumpă?

Un răspuns la „CÂT COSTĂ O VACANȚĂ PE CONT PROPRIU ÎN TENERIFE ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star